Energie voor de toekomst, kracht voor vandaag. Laadpalen die meegroeien met jouw bedrijf.

Laadpalen voor je bedrijf

Elektrische laadpalen

Elektrisch rijden is de toekomst, en daarmee kent ook de behoefte aan elektrische oplaadpunten een stevige groei. Met de juiste laadinfrastructuur kan jouw bedrijf niet alleen de ecologische voetafdruk verminderen, maar ook aantrekkelijker worden voor potentiële klanten en werknemers.

Het installeren van laadpalen op je bedrijfssite toont immers aan dat je als onderneming vooruitstrevend bent, milieubewust en klaar voor de toekomst. Voor je huidige medewerkers kan het een extralegaal voordeel zijn en voor potentiële werknemers kan het net dat zetje betekenen om voor jou te kiezen in plaats van voor de concurrentie.

Alfasun biedt een complete service en begeleidt je graag op weg naar een groen wagenpark.

Hoe werkt het laden en hoe snel kan ik laden?

1. Aansluiting:

Je verbindt je elektrische voertuig met de laadpaal via een laadkabel die compatibel is met zowel je voertuig als de laadpaal.

2. Communicatie:

Zodra de verbinding tot stand is gebracht, communiceren het voertuig en de laadpaal met elkaar om het maximale laadvermogen te bepalen. Dit zorgt ervoor dat het voertuig veilig en efficiënt wordt opgeladen.

3. Laden:

De laadpaal levert vervolgens elektrische stroom aan het voertuig, waarbij de stroom wordt omgezet in een voor het voertuig geschikte vorm en de batterij oplaadt. De laadtijd is afhankelijk van het laadvermogen van de laadpaal.

Laadsnelheid en kW in België

Laadsnelheid

De laadsnelheid van een laadpaal is afhankelijk van het type laadstation:

  • Een reguliere laadpaal (AC-lader) op eenfasespanning is het meest voorkomende type. Het zijn de typische thuislaadpalen die vaak te vinden zijn aan een woning of kantoor. Ze leveren een vermogen van ongeveer 3,7 kW tot 7,4 kW waardoor het opladen van de autobatterij tot 20u kan duren.
  • Een reguliere laadpaal (AC-lader) op driefasespanning biedt een vermogen van ongeveer 11 kW tot 22 kW. Een dergelijke laadpaal kan een elektrische auto in ongeveer 2 tot 8 uur opladen tot 80%.
  • Een snellader (DC-lader) is meestal te vinden langs de snelweg en kan een vermogen leveren van 50 kW tot zelfs 350 kW bij de nieuwste ultra-snelladers. Een snellader kan een voertuig in minder dan een uur aanzienlijk opladen, en in sommige gevallen zelfs in minder dan 20 minuten tot 80% van de batterijcapaciteit.

Daarnaast speelt het vermogen van je elektrische wagen ook een rol in de laadsnelheid. Een klein rekenvoorbeeldje: als je een elektrische auto hebt met een accu van 66 kWh en je laadt hem op bij een 22 kW laadpaal, zal hij na drie uur volledig opgeladen zijn.

De beste laadpaal voor jouw bedrijf zal dus afhankelijk zijn van de beschikbare stroomvoorziening (eenfase- of driefasespanning) en de behoeften van jou en je medewerkers. Alfasun bekijkt steeds samen met jou wat er mogelijk is voor de specifieke situatie van je bedrijf.

Veelgestelde vragen over laadpalen

Een afspraak maken?

Ben je particulier of heb je een bedrijf? Bij Alfasun staan we steeds klaar met deskundig advies om je te helpen met de overstap naar groene energie. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak en ontdek hoe we samen een duurzamere toekomst kunnen creëren.

Maak een afspraak