fbpx

Zonnepanelen EN OMVORMERS GAAN HAND IN HAND

OMVORMERS

Welke omvormer kiezen?

Bij Alfasun geven we de voorkeur aan intelligente zonnestroomomvormers omdat ze je meer onafhankelijkheid geven. We selecteerden twee merken:

– Omvormers van SMA

Bij SMA vind je omvormers voor alle types zonnepanelen. Voor zowel woningen als bedrijven. En niet alleen voor de klassieke netverbonden systemen, maar ook voor onafhankelijke eilandnetten op afgelegen plaatsen.

SMA biedt bovendien zonnestroominstallaties die de opbrengst verhogen bij gedeeltelijke schaduwvorming of een verschillende oriëntatie van zonnepanelen op je dak.

– SolarEdge Optimizer omvormers

SolarEdge Optimizer omvormers maken het mogelijk uit elk afzonderlijk paneel het maximaal mogelijke rendement te halen:

  • Elk paneel heeft zijn eigen optimizer.
    • Deze optimizers zijn verbonden met de omvormer.
  • Daardoor haal je uit een SolarEdge systeem meer energie – tot 25% – uit je zonnepanelen.

Simuleer uw offerte online

Laat je zonnepanelen installeren? Er hoort altijd een omvormer bij

Laat je zonnepanelen installeren? Dan hoort er een omvormer bij. Dat is een toestel dat zijn naam waarmaakt: het zet de opgewekte zonne-energie om in bruikbare elektrische stroom.

Waarom dat nodig is? De energie van je zonnepanelen is niet onmiddellijk te gebruiken voor de elektrische apparaten binnenhuis. Je hebt een omvormer nodig die gelijkstroom (direct current/DC) omzet in wisselstroom (alternating current/AC).

Veel gestelde vragen

u

Welke omvormer het best geschikt is voor je woning of gebouw?

Het type omvormer dat best is voor jouw project is afhankelijk van verschillende factoren (windrichting, helling, aansluiting, …). Uw energie adviseur doet een omvormer studie op maat tijdens zijn/haar bezoek.

u

Hoe kan ik het maximum aan energie uit mijn zonnepanelen halen?

Hoeveel energie je installatie opwekt hangt af van factoren als de hoeveelheid zon, de richting van de panelen, de hellingsgraad van het dak. Al onze installaties worden zo efficiënt mogelijk opgebouwd.

u

Welke omvormer is geschikt voor een thuisbatterij?

Bijna alle omvormers die wij vandaag de dag plaatsen  zijn geschikt voor een thuisbatterij. 

u

Hoelang kan ik nog genieten van de terugdraaiende teller?

Het grondwettelijk hof vernietigde in januari 2021 de regeling rond de terugdraaiende teller. Je kan m.a.w. nog genieten van de terugdraaiende teller zo lang je een analoge meter hebt.

Onze partners