fbpx

Smart energy heeft de toekomst

SMART ENERGY

Smart Energy heeft de toekomst

Onze wereld heeft af te rekenen met klimaatopwarming. Daardoor is een transitie nodig van fossiele brandstoffen naar duurzame energie. ‘Smart energy’-oplossingen zijn nodig, voor bedrijven én thuis. Voor allebei biedt Alfasun aantrekkelijke formules aan.

Wat zijn de vier parameters waarop we onze oplossingen voor Smart energy baseren?

U

Zonnepanelen als bron van energie

U

Slimme meter

U

Omvormer

U

Batterij

U

Wasmachine wordt slim aangestuurd

U

Laadt uw elektriche of plug-in hybride wagen op met eigen stroom

U

Slimmer warmtepompen op elektriciteit verwarmen of koelen uw woning 

1 Kwaliteit van Smart energy

Er komen heel wat ‘Smart energy’-oplossingen op de markt. Op het vlak van zonne-energie heb je bijvoorbeeld hoogefficiënte bifaciale zonnecellen, flexibele dunne-filmzonnecellen en tandemcellen. Voeg daarbij de snelle evolutie in thuisbatterijen en andere energieopslag, laadpalen, zuinige elektrische radiatoren, autonome systemen en alle protectiemiddelen voor back-up en anti-black-out.

Als we over kwaliteit van die oplossingen spreken, gaat het niet alleen over een goede functionering. ‘Smart energy’-oplossingen moeten ook een comfortabel gebruik bieden en een tikkeltje creatieve magie uitstralen. Met andere woorden: gewoon is voor Alfasun niet goed genoeg. Smart energy moet écht slim zijn.

 

2 Continuïteit van Smart energy

Kwaliteit op zich volstaat niet voor ‘Smart energy’-oplossingen. Bij Alfasun staan we erop dat een oplossing van vandaag ook morgen én overmorgen werkt. Daarom doen we grote inspanningen om continuïteit van de oplossingen te garanderen.

 

We voeren van op afstand en zonder dat je er iets van merkt updates uit, zodat jouw installaties een maximaal rendement halen en van de meest recente mogelijkheden gebruikmaken. Ook voeren we zoveel mogelijk artificial intelligence in, want die technologie heeft meer dan ooit de toekomst. Met andere woorden: we houden de vinger aan de pols, zodat je het maximale rendement haalt uit je investering in Smart energy.

3 Integratie van Smart energy

Zet je een nieuwbouw – van een bedrijf of een woning? Dan ligt het voor de hand om een reeks ‘Smart energy’-oplossingen te kiezen. Maar als je renoveert, verbouwt of uitbreidt, dan moet je oordeelkundig omspringen met de mogelijkheden.

 

Waar behoud je de energievoorziening zoals vroeger en waar ga je resoluut voor Smart energy? Vraag het aan Alfasun. Dankzij onze ervaring met Smart energy treden we op als integrator: we onderzoeken de input van energiebronnen, het beheer ervan en de mogelijke output. Het doel daarvan is alle delen van het volledige ‘Smart energy-systeem zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen. Ook dat leidt tot een maximaal rendement.

 

4 Betaalbaarheid van Smart energy

We wijzen roekeloze investeringen af, maar stellen alleen oplossingen voor die in de praktijk uit te voeren zijn. Bij Alfasun ben je er zeker van dat je investering binnen het voorziene budget blijft. Bovendien berekenen we voor wat een investering op termijn opbrengt.

 

Want Smart energy betekent ook slim omgaan met geld. Zeker in deze tijden is voorzichtigheid aangewezen. Maar tegelijk heb je nu de kans om beslissingen te nemen om jouw transitie naar duurzame energie en infrastructuur betaalbaar te maken en te houden.