fbpx

verwarmen en koelen

Warmtepompen / AiRCO’s

Maak je binnenhuis-klimaat rendabel dankzij een warmtepomp of airco

Warmtepompen halen hun energie uit de grond, het grondwater of de lucht.
Ze zetten die om in warmte of koeling om het binnenklimaat te regelen.

• Koelen: je kunt dus gerust zeggen dat warmtepompen integraal deel uitmaken van een airconditioningsysteem. Ze brengen warmte over van de ene omgeving naar een andere via een bepaald koelmiddel.

• Verwarmen: tegelijk zijn warmtepompen een rendabele manier om te verwarmen. Daarom worden luchtwarmtepompen erkend als hernieuwbare warmtetechnologie.

Hoe werken warmtepompen en airco’s? 

• In koelmodus brengen warmtepompen warmte over van een kamer of binnenruimte naar de buitenlucht. Zo koelen ze de ruimte binnen.
• Omgekeerd kunnen warmtepompen ook de aanwezige warmte uit de buitenlucht halen (zelfs wanneer het buiten vriest dat het kraakt, wel tot -20°C). Ze onttrekken de warmte uit de buitenlucht en zetten het zo om naar warmte voor binnen .

Warmtepompen als efficiënt verbruik van zonne-energie

Ben jij bezitter van een PV-installatie en liet je reeds een slimme meter installeren? Warmtepompen of airco’s kunnen ingezet worden als een slimme counter tegen overproductie. Heb je overdag overproductie, dan schakelt het systeem je warmtepomp in en koelt/verwarmt deze je woning met de gratis zonnestroom. Hierdoor verhoog je je comfort en verbruik je minder fossiele brandstoffen als gas en stookolie.

Een gratis Airco/warmtepomp offerte?
Start en kies een merk